За прогнозом Goldman Sachs, економіка єврозони очікує зростання на 0,6% у поточному році, що є позитивним зміщенням відносно попереднього прогнозу скорочення. Це прогнозується завдяки зниженню цін на природний газ та відкриттю кордонів Китаю. Висловлюється думка, що зростання буде слабким у зимові місяці через енергетичну кризу, але технічна рецесія більше не очікується.

Раніше Goldman Sachs передбачав скорочення регіональної економіки на 0,1%. Технічна рецесія, як правило, визначається як два послідовних квартали скорочення валового внутрішнього продукту (ВВП).

Щодо інфляції, очікується, що на кінець 2023 року вона складе приблизно 3,25% в єврозоні, порівняно з попереднім прогнозом 4,50%. Дані Євростату за грудень показали сповільнення зростання споживчих цін в єврозоні до 9,2% з 10,1% у попередньому місяці.

Goldman Sachs передбачає, що базова інфляція в регіоні також сповільниться до 3,3% до кінця року через зниження цін на товари, але інфляція в сфері послуг продовжить зростати через збільшення витрат на робочу силу.

У відношенні до Великої Британії, Goldman Sachs прогнозує скорочення ВВП на 0,7%, що менше, ніж попередні очікування скорочення на 1%, завдяки зниженню оптових цін на газ.

Згідно з Світовим банком, “подальші несприятливі шоки” можуть призвести світову економіку до рецесії у 2023 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *